Backup och dataräddning

Plötsligt och utan förvarning händer det, det omisskänneliga tickande ljudet från en hårdiskkrash. Helt utan förvarning, och efter alla dessa år. Det kan vara den externa hårddisken som åkte i golvet, eller den interna som helt enkelt har gjort sitt. Eftersom hårdiskar har en begränsad livstid rekommenderar vi att byta ut den mot en ny efter 2-3 år. Förebyggande är alltid den bästa metoden, och att reparera hårdiskar kan vara väldigt dyrt och det går ändå inte att rädda alla filer varje gång.

Vi utför enklare reparationer och dataräddningar på hårdiskar, flashminnen och annan lagringsmedia. Vid större skador på disken så skickar vi den för analys och reparation hos någon av våra samarbetspartners.

Det går alltid att installera om operativsystem och applikationer, men vissa filer går inte att ersätta. Bilderna från semestern, de viktiga dokumenten som du har ägnat hundratals timmar åt och filmsnuttarna på när barnen började gå är alla exempel på detta. Dessa filer kan vi lagra åt dig, som en extra säkerhet. De sparas på högkvalitativa hårddiskar, vilka förvaras skyddat och helt offline, och förnyas en gång om året. Behöver du lägga till filer under året så går det bra, och du kan komma hit och hämta ut din backup när du vill.

Vad Beskrivning Pris, inkl moms
Backup Enkel 1år, 5GB 125.-
Backup Plus 1år, 20GB 225.-
Backup Premium 1år, 100GB 425.-
Dataräddning Kopiering/återställning rå data från disken 900.-
Byte kretskort Hårddisk Byter styrkortet på hårddisken, fungerar endast för att kunna rädda data. 750 – 1000.-
Avancerad dataräddning Hårddiskens skivor eller läsarmar är defekta 8000.- och uppåt